Om Marskalken 1

Bostadsrättsföreningen Marskalken 1 ligger i det populära området Västra Skogen i Solna, med 7 minuter till Stockholms central. I området finns underbara promenadstråk med restauranger, kaffeer, bad och marinor/båtklubbar. Undersökningar visar att Västra Skogen har den renaste luften i Stockholm och dess kranskommuner.

Föreningen förvärvade fastigheten Fältmarskalken 6 den 1 december 2000. Adressen är Johan Enbergs väg 30, 32A, 32B, 34, 36, 38A och 38B.

Totalt inryms 89 bostadslägenheter med storlekarna 1-4 rum (48 – 114 m2), samt en kommersiell lokal. I den kommersiella lokalen finns idag en omtyckt italiensk restaurang. Totala boarean är ca. 8.000 m2. Fastigheten stod färdig för inflyttning 1969.

I anslutning till Marskalken 1 finns ett parkeringshus (”Motorborgen”) med separat kölista, som hanteras av Solna kommun.

Kommunikationerna är utmärkta, oavsett om du vill ta dig fram till fots, på cykel, i bil eller med kollektivtrafik. Till fots eller med cykel kan du snabbt ta dig till Solna centrum och Friends Arena (ca. 10-15 min) eller till Fridhemsplan längs Karlbergskanalen (ca. 10 min med cykel eller ca 25 min till fots). Med bil är du 2-3 min från Essingeleden.

Till T-banestationen (Västra Skogen) är det 20-30 m till nedgången, som tar dig till T-centralen och Kungsträdgården på 7-9 min. Det finns även bussar till Karolinska och västerut mot Sundbyberg och Hagaparken.

Att vi trivs i Marskalken 1 visas av att första inflyttande par 1969 fortfarande bor kvar, och vi har familjer i tre generationer här! Barn som flugit ut har flyttat tillbaka när de bildat familj.